inge-heijs-haptotherapeut-amersfoort 

Mijn naam is Inge Heijs. Vanaf 1975 ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeute in de gemeente Alkemade. In 1991 werd mijn interesse voor de haptonomie gewekt . De scholing hierin heb ik gevolgd aan het wetenschappelijk instituut voor haptonomie in Grave. Mijn opleiding tot haptotherapeut heb ik voltooid aan de academie voor haptonomie in Doorn. Vanaf 2000 heb ik me voornamelijk toegelegd op de haptotherapie en de haptonomische zwangerschapsbegeleiding. In 2005 heb ik de definitieve overstap naar haptonomie gemaakt.

 

 

Inge Heijs Haptotherapeute

 

Als haptotherapeute begeleid ik mensen bij hun persoonlijke groei en emotionele ontwikkeling. Deze ontwikkeling kan geremd zijn door omstandigheden uit het heden of het verleden. Hierdoor kunnen er allerlei emotionele problemen ontstaan.
In de haptonomie speelt aanraken naast oefeningen een grote rol. Een goede aanraking is een uitnodiging aan het lichaam om opnieuw te voelen. Het lichaam kan je door "voelen" veel vertellen over jezelf. Ook nare gevoelens kunnen zo boven water komen. In plaats van deze weg te stoppen of te onderdrukken leer je deze gevoelens te herkennen, erkennen en verwerken. Door beter om te kunnen gaan met moeilijke gevoelens ben je onafhankelijker, evenwichtiger en beter belastbaar en ben je in staat om beter om te gaan met de dagelijkse gebeurtenissen en problemen.

 

Wat mij in de haptotherapie persoonlijk aanspreekt is dat het geen passieve therapie is die je ondergaat maar een actieve en praktische manier om anders om te gaan met gevoelens van verdriet, angst en boosheid. Als deze moeilijke gevoelens verminderen ontstaat er weer ruimte voor positieve gevoelens zoals blijheid, geluk en genieten van het leven. Ik vind het een voorrecht om mensen, gebruik makend van de mogelijkheden van de haptonomie, te begeleiden in hun proces naar een betere balans in hun leven.

 

 


Lid VVH Reg.nr. 440A Opgenomen in
register GZ-Haptotherapeuten
Lid Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders VHZB
AGB code zorgverlener 90031712 AGB code praktijk 90010638
Kamer van Koophandel nr. 27346628