Review 1 

Ongemerkt was het erin geslopen. Al jaren was ik mijzelf niet meer. Als werkende moeder loop je jezelf voorbij, voordat je het in de gaten hebt! Ben je dan ook nog van het type 'gewoon doorgaan' dan komt er een moment dat je geen stap meer kunt verzetten. Ik dacht, dit kan ik niet alleen. Ik had goede dingen over haptonomie gehoord en ontmoette Inge Heijs. Zij bracht mij in haar praktijk bij, dat het veel prettiger en eenvoudiger is om op je gevoel te leven. Ga niet altijd in je hoofd 'zitten'.

 

Door leuke en prettige oefeningen tijdens de sessies kwam er elke keer weer een bekend gevoel terug. 'Daarom reageer ik zo'. Inge weet jouw reacties op een bewonderenswaardige manier te verklaren. Meelevend, inzichtelijk maar ook nuchter... zonder zweverig te zijn. Ik kan er met de volle 100% over zeggen, 'aan deze sessies heb ik heel veel gehad'. Ik vond mijn kracht weer terug door mezelf te zijn. Dank je Inge!.

 

 Review 2 

 

 

Als hypochonoder is de keuze voor een haptotherapeut eigenlijk een heel logische. Gedurende mijn leven (51 jaar) heb ik al verschillende therapieën gedaan om mijn hypochondrie de baas te worden. Zonder veel blijvend succes. Dankzij de haptotherapie zijn mijn klachten naar de achtergrond verdwenen terwijl ze tot voor kort mijn leven beheersten.
De haptotherapeut combineert de psycho-therapie met het lichamelijk ervaren van je gedachtes, van je zorgen. En vooral van het herkennen ervan. Door 'leuke' oefeningen te doen, zoals bijvoorbeeld je achterover laten vallen, zittend op een stoel. De angst die je dan ervaart, het moeten loslaten, maar ook het gevoel dat je dat toch aandurft. In je dagelijkse leven leer je datzelfde gevoel in andere situaties herkennen. En daardoor er beter mee omgaan, daardoor wordt het hanteerbaar.
Tegelijk is in de therapie veel ruimte om je verhaal te doen, wat ik als heel verhelderend heb ervaren. Vervolgens haken de oefeningen daar op in.
De therapie heeft mij heel erg geholpen. Juist door de combinatie van gesprekken en lichamelijke therapie

 

 

Review 3

 

Ik kwam voor het eerst bij Inge na de bevalling van mijn derde kindje.

Ik was altijd al wel gevoelig, bewust en een  “denker”…maar ineens werd ik bevangen door angst. Angst voor de dood, het gevoel van wat doen we hier nu eigenlijk?

Waarom zijn we hier en waar gaan we naartoe? Dingen die iedereen zich wel eens afvraagt.

Maar bij mij zat dit keer de angst in mijn lijf en ik had heel sterk het gevoel; dit kan ik niet alleen!

Behoorlijk geschrokken van deze angst ervaring kwam ik bij Inge terecht.

 

Al na de eerste kennismaking voelde ik verlichting. Alleen al door hoe Inge mij serieus nam, echt luisterde en het leek te begrijpen.

Elke sessie daarna heb ik ongelooflijk geleerd over mijzelf en over het leven.

Acceptatie van wie ik ben, werd mijn rode draad.

Dat ik naast een levenslustige sterke jonge vrouw ook angstig en onzeker ben. Dat het er allebei is. Dat dit is wie ik ben!

Ik ben Inge ontzettend dankbaar. Inge is tijdens de sessies vooral heel erg in het moment.

Ze “doet” het niet vanuit een boekje maar maakt het heel persoonlijk dat voelt heel fijn aan.

Er is ruimte om te lachen en te huilen.

Met haptotherapie kom je erachter dat geest en lichaam onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan, je lijf laat je zo goed weten hoe het met je is.

Inge leert je open te staan voor de signalen van je lijf en je geest.

De therapie is in principe nu klaar, maar af toe wil ik toch nog naar Inge.

Als een kappers, massage of schoonheidsbehandeling maar dan voor je innerlijke zelf.

 

 

 


Lid VVH Reg.nr. 440A Opgenomen in
register GZ-Haptotherapeuten
Lid Vereniging Haptonomische Zwangerschapsbegeleiders VHZB
AGB code zorgverlener 90031712 AGB code praktijk 90010638
Kamer van Koophandel nr. 27346628